About Kristy

Wie Kristy leert kennen, merkt al snel dat ze een vlotte en sportieve meid is met een passie en talent voor de paardensport. De liefde voor de paardenwereld heeft ze echter niet van een vreemde; haar opa heeft namelijk een paardenfokkerij en is een groot aandeelhouder in het leveren van toppaarden waarmee Kristy succesvol deelneemt aan vele (inter)nationale wedstrijden. Toen ze vanuit vrienden en familie veel vraag kreeg naar haar ervaringen op deze wedstrijden, besloot ze dit vast te leggen door middel van vloggen. Nu, vele jaren later, is haar hobby uitgegroeid tot een succesvolle bezigheid.

Pony tijd

De 7 jaar oude Kristy begon haar paardrijd avontuur op Flossie, een eigenwijze Shetlander pony. Toen Kristy 9 jaar oud was, kreeg ze haar eerste crosstraining van haar voormalig coach Jan Verbeek.

Hij leerde haar de basis van de eventingsport, bestaande uit dressuur, springen en de cross country. Al snel werd duidelijk dat voor Kristy geen uitdaging te groot is! Samen met haar pony Millstream’s Chanel trainde ze erg gedreven en mocht ze in 2017 naar haar eerste EK in Hongarije.

Hier zette ze op 13-jarige leeftijd een onwijs knappe prestatie neer door de 17e plaats te behalen. Een jaar later, kort voor het EK, overleed Kristy’s steun en toeverlaat; haar coach Jan. Ondanks het gemis van Jan besloot ze samen met Millstream’s Robin Hood naar Engeland te gaan, want Jan zou gezegd hebben: ‘Opgeven is geen optie’. Ze reed een mooi EK en sloot hiermee haar pony tijd af.

Junior tijd

In 2019 maakte Kristy de overstap naar de paarden en wist ze zich datzelfde jaar wederom te selecteren voor het EK in eigen land met Millstream’s Diesel. Met een val in de cross verliep dit EK helaas niet zoals gehoopt. Maar zo realiseerde Kristy zich dat ze maar één doel voor ogen had: het allerhoogste proberen te bereiken in haar sport. En daar horen ups & downs bij… Na het EK afgesloten te hebben, zette Kristy een prachtige prestatie neer door in 2020 samen met Millstream’s Gaelic Lad (Ted) de Nederlandse Kampioen Junioren Eventing! Dit was echt een droom die uitkwam! Ze bleef keihard door trainen en wist zich met twee paarden te selecteren voor het EK van 2021 in Zweden, waar ze met Millstream’s Galante van start ging. Wederom was dit geen makkelijk kampioenschap, vlak na het verlies van haar toppaard Millstream’s Gaelic Lad, maar Ted inspireerde Kristy om haar dromen achterna te gaan!

Young rider

In 2023 zette Kristy opnieuw een grote stap, ze deed mee aan het EK Young Riders op 3* ster niveau in Italië met NIKKIE’S Gambler. Naast de eventing sport heeft Kristy ook veel passie voor showjumping. Zo start ze met haar toppaard Millstream’s Inspiration, gefokt door haar opa, op grote internationale wedstrijden. Dit is extra speciaal, aangezien ze samen als basis combinatie naar het 1.45m Grand Prix-niveau zijn toegegroeid! Het zijn van een fervent spring en eventing ruiter, vergt een betrokken team dat bijdraagt aan het bereiken van dit doel. Met vele sponsoren en supporters vervolgt Kristy haar weg om haar dromen waar te maken!

Follow your dream

Dromen heeft Kristy genoeg! Op sportgebied is een van haar dromen om Nederlands grootste eventingwedstrijd ‘Military Boekelo’ te mogen starten. In de springwereld zou ze onwijs graag ooit een keer in het oranje jasje willen rijden. Maar, haar grootste wens is toch wel om de prachtige Olympische Spelen te bereiken! Stiekem hoopt ze deze dromen te behalen met de toppaarden gefokt door haar eigen opa. Naast haar sportdromen is Kristy ook druk bezig met haar andere dromen te verwezenlijken. Zo heeft ze haar eigen bedrijf ‘All About Kristy’ gericht op de paardenbranche. Dit begon met speciale fan merchandise, maar is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige en snelgroeiende webshop! Haar ondernemende spirit combineert ze met een studie in sportmarketing aan het Fontys Johan Cruijff College.

Met haar grote bereik en een community van bijna 125 duizend volgers op verschillende platformen is Kristy veel op de socials aanwezig. Op Instagram toont ze haar dagelijkse leven en op YouTube kan je de tofste vlogs terugvinden van de gave wedstrijden die ze rijdt. Om al haar trouwe volgers te ontmoeten, reist Kristy af naar maneges en events door heel Nederland. Maar ook in België en Duitsland geeft leerzame en spectaculaire shows! Daarbij belicht ze niet alleen de bijzondere band tussen paard en ruiter, en de inzet om je dromen na te streven, maar ook het overweldigende gevoel van trots wanneer je uiteindelijk die droom hebt bereikt! Hiermee wil Kristy haar fans inspireren, iets wat ze hoopt nog vele jaren te kunnen doen, want er is niets mooiers dan een beetje magie te verspreiden!

Follow Your Dreams XXX Kristy